26 Ağustos 2012 Pazar

Rec 1-2-3 Düşüncelerim..




Slmlar arada  filmlerdende bahsetmek lazım değilmi sonuçta çoğu kitap filme dönüştürülüyor ;)
Ama bu değil tabiki. İlk filmle bence oldukça iyi çıkış yakalamıştı Rec hatta "amerikan yapım olmazsa izlenmez" önyargısını bile yıktı bence. Hiç vakit kaybetmeden çekilen Quarantina'nın tutulmayışı bunun ispatı. Başroldeki oyuncunun olayların dehşetini kendi diliyle anlatması,hiçbir abartıya kaçılmaması ve tabiiki en önemlisi sadece bir bina içinde yani klostrofobik bir şekilde anlatılıyor olması filmi kesinlikle bir başyapıt haline getirdi.
Aynı şekilde 2. filmde hikayeye sadık kalınması neredeyse hiçbirşeyin atlanmaması sanki filme hiç ara verilmemiş havası çok çok hoşuma gitti (herkes dağılmadan hadi bi gayret ikiyide çekelim arkadaşlar :))
Ama açıkcası ilk filmden artık alışık olduğumuz o kapalı mekan korkusu çok germedi bizi bu sefer.
Çünkü sonuçta olayların geçtiği mekana aşinayız,dairelerin kimlere ait olduğunu biliyoruz.(mesela korkunç şişman teyze :)
Ayrıca ben finalide çok beğendim.En sevdiğim 3 temadan biri Exorcism ve zombie karışımı harika ötesi bi fikir olmuş bence.
Vee gelelim 3. filmeee ;) Tamam düğün çok güzeldi,gelin çok masum ve çok vahşiydi :P , Kutsal metin okunurken dönüşenlerin kalakalması fikri harikaydı amaa neden azda olsa komedi içeriyor???
Yani ne alaka adamın şövalye kıyafetine bakıp"ne yapacağımı biliyorum" demesi..?
Arka odalardan birine kaçmış olan 2 sevgilin olayların hiiiiiçbirinden haberinin olmaması??
Gelin hanımın tam bir şov hareketiyle "tut şu gelinliğin eteğini" deyip kestirmesi falan??


Yani ilk iki filmdeki safi korku,böyle bir şeyin gerçekleşmesi halinde
 verilebilecek tüm tepkiler ilk iki filmde vardı. Ama 3. filmde sanki "yahu artık çok kişi koyduk ekrana birazda şov yapalım " demişler izlenimi var .
Hatta okadarki ilk 2 filmi başkası son filmide bir başkası çekmiş gibi.. Olmamış yani..

Millet okadar az tepki gösteriyorki olanlara sanki dersin grip salgını yani okadar normal..
Hem 2. filmin sonundaki spiker kız nerede? Filmin asıl devamı onunla olmalıydı çok güzel bir odak noktasıydı bence o. Nebileyim mesela en azından düğünün yapıldığı bahçenin kapısında bekliyor olsaydı(çünkü filmde bir ara bunları kontrol eden birşey var deniliyordu)

Falan filan yani +gözle beklediğim filim beni germekten çok şaşırttı..
Hadi 4'düde çekiverin bakalım olacakmı.. ;)))

Hiç yorum yok: