23 Mart 2013 Cumartesi

Anneler Bu Fİlm S(B)izi Anlatıyor :))

Sabah kalk,çocukları kaldır,kahvaltı hazırla,çocukları hazırla,okula götür......
Liste tanıdık geldi değil mi? Uma Thurman şimdi bir anne ve  çok acelesi var :)
Çocuğu olan her kadın zamanla adeta bir süper kahramana dönüşüyor bu bir gerçek.Herşeyle birden mücadele edebilme yeteneği,herşeyi becerebilme yeteneği ve en önemlisi heeerşeyi kısıtlı bir zamana sığdırabilme yeteneği...
Ama bunca şey insan bünyesini yormuyor,psikolojisini yıpratmıyor,insanı adeta sosyal hayattan koparmıyor değil. Daha önceden sizlere anlattığım bir kitap vardı "Kocalar Okulu" diye.
Oradada bu filmdekilere çok benzer olaylar yaşanıyordu.Az bir farkla.
Ve benim en çok sinirime dokunan mevzuuu...BECERİKSİZ OLMAYA GÖNÜLLÜ BABALAR....
Evet bu bir gerçek.
.Hep "ben bunu yapamam ki" "ben çocukları yedirememki" ben giydirememki vıdı vıdı vıdı...
Haydi bunlarıda geç "çocukla ilgilen,vakit geçir,iletişim kur" cevap; "Yorgunum,işten yeni geldim ,hiç halim yok..."
Ama karşılığında evin tüm işlerini ve çocukların bakımını üstlenmesini gayet rahat isteyebiliyorlar.
Çocuk gözlerine bakıyor ilgilensin diye türlü şebeklik yapıyor,babanın elinde kumanda maç izliyor,tv zaplıyor falan...
Ama zaman geçiyor o çocuk öyle kalmıyor babasıyla geçireceği kısıtlı vakitleri boşa harcıyor ve ergenlikte "ben bu çocuğu tanıyamıyorum" HADİ CANIM !!
Neyse hepiniz biliyorsunuz bu mevzuu çok su kaldırır
.Ama filmdeki annenin telaşı,çabası,yorgunluğu hepimize çok tanıdık geldiği için paylaşmak istedim .
Aslında  o kitap yorumundada bahsettiğim gibi böyle filmleri annelerle beraber babalarda izlemeli .
Belki böylece bazı şeylere uyanırlar "Aaa gerçekten öyleymiş"... :)

Şimdiden İyi seyirler dilerim..
Hoşçakalın :))









Yorumlarınızı Bekliyorum ;)

18 Mart 2013 Pazartesi

****Warm Body*** Sıcak Kalpler.***

Sevgilim Bir Vampir? mi..Hmm oeskidi yahu şimdi moda "Sevgilim Bir Zombi" :))
Birisi bu filmin altına yorum yapmış "yıl 2030 bir elektirik direğiyle bir insanın aşkı" diye o dereceye varırmı bilinmez ama açık konuşalım Twilight'ın tathtını sallayacak bir film değil ama eğelenceli,sıradışı alışılmış zombi filmlerine ( ki ben hastasıyım;) yeni bir farklılık katmış.. Üstelik IMDB puanı 7/10 baya iyi he ?

Mutant filmindeki hikayeye benziyor ama bu tamamen komedi.
Hatta bir ara Zombie Honeymoon diye bir filme rastlamıştım ama izleyemeiştim sonrada unuttum gittiydi.
Efendim şahsen ben hayranı olduğum bu film karakterinin (zombie) korku-gerilim olarak kalmasından memnunum ama sizler önce erkek arkadaşının beynini yiyen sonrada onunla öpüşebilen bir mideye "ayyy ne romantiiiikk" diyebiliyorsanız başkaa :))

 "Seni yemeliyim ama onun yerine sana aşık oldum .
Benim..adım....şeyyy.... R :)) "
Neyse tamam itiraf ediyorum komikti izleyin pişman olmazsınız :)
iyi geceler herkeseeee

Yorumlarınızı Bekliyorum ;)

5 Mart 2013 Salı

Çok , Çok güzel bir film **Enter Nowhere**

Sinema yapımlarında izleyici yorumlarına,IMDb puanlarına bakıpta izlemeyip kaçırdığımız ne kadar çok film var.
Ben özellikle bu tür filmleri paylaşmayı istiyorum yoksa misal "Cehennem Melekleri çıkmış heyoo" zaten her halükarda duyuluyor vurdusu-kırdısı,kanı-revanı-kesmesi-biçmesi,vampiri-aşık olanı her türlü kendini duyuruyor.
Hangi film olursa olsun benim hoşuma giden ana hikaye.Evet benimde beğenmediğim bir çok film var ama sonuçta daha derinlere baktığınızda orada bir fikir hele de farklı bir fikir yatıyor olduğunu görmeniz çok daha güzel olur ve böyle bir filmden bile zevk alabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bir çok film için "Aslında hikaye süper ama kullanmayı bilememişler" dediğim oluyor.Onların da bütçesi o kadar ne yapsınlar ;)

 Neyse gelelim konu başlığını açtığımız bu filme.Bir saatimi altyazılı film harcayarak geçirdikten sonra bilimkurgu kategorisinde bulduğum bu film 2011 yapımı bir ABD filmi.Oyunculardan ilk olarak Denizden Gelen Kızda izlediğim sevimli denizkızı Sara Paxton'ı tanıdımSonra bir bakarımki The Babysitters'dan tanıdığım Katherine Waterston ! Şok o filmde ne kadar garip,tutuksa burada öyle ama o filmdeki rolüne tamı tamına ters düşecek şekilde küçük hanımefendi rolünde  :)) Vee Clint Eastwood'un oğlu Scott Eastwood...

Hikayeden kısaca bahsedecek olursak ; Ormanın içerisinde bir klübede tesadüfen mahsur kalan 3 insanın başına gelen olaylar.Şimdi ilk satıra bakıp " Amaannn klasik mahsur kaldık cananarlar yiycek bizi" filmi değil ;)
Klübeden her gitmeye kalktıklarında tekrar klübeye geri döndüklerini gören bu arkadaşlar bir süre sonra bir gariplik olduğunu hatta ve hatta birbirlerindede bir gariplik olduğunu çözmeye başlarlar çünkü konuşmalarında hiç bir ortak noktaları yoktur.Halbuki aşağı yukarı yaşıt gözükmetkeler....

Hikaye gerçekten çok çok güzel ama sandığınız yada beklediğiniz gibi korku-gerilim,yaratık-canavar filmi değil.Ve son olarak eklemek istediğim Filmin sonunda gerçekten çok çok şaşıracaksınız işler çözülmeye başlayınca yani ;)
 Bir şey daha var ormandaki ağaçlarda bir garip açıkcası benim bile sinirlerimi bozdular.Sanki kalın dallı sarmaşık gibiler gökyüzü bile kapatacak gibi :\

Şimdiden iyi seyirler dilerim,Hiç bir filmin altındaki "aman vakit kaybı sadece" yorumlarına aldırmayın her hikaye kişinin hayalgücü sınırlarına göre değişir unutmayın ;)

İYİ GECELER...

Yorumlarınızı Bekliyorum ;)