2 Eylül 2013 Pazartesi

AŞK,Bir Kere.... Maeve Binchy

Bence de öyle,AŞK bir kere yaşanır ; Evlenirsen köklü bir sevgiye dönüşür,kavuşamazsan aşk olarak kalır..
Kitaptaki ilk karakter Maddy için hikayesinin sonu güzel bitecek sanmıştım amma çağımız tabiriyle bir "odun"a aşık olmuş ve bunu 30'lu yaşlarında farkediyor..
Bir de kitabı bitirdikten sonra ilk düşündüğüm bu yazar tamamen sıradan insanlar,sıradan olaylar anlatıyor ama nasıl bu kadar sürükleyici,merak uyandırıcı olabiliyor?
Sonra da aklıma şu geldi biz kadın milleti pek bir meraklıyızdırya kim ne yapmış,nerede yapmış, nasıl olmuş,, sonuç ne? falan diye.. Herhalde ondan sebep kitap bir sarıyor insanı sormayın gitsin :)
İtalyanca Aşk Başkadır isimli roman gibi gelişip sonunda birbirine bağlanacak sandım ama bu daha farklı oldu ; en baştan birbirinin hayatı içindeki çocukluk arkadaşlarının geçirdiği yıllar anlatılıyor.
Kimisi yine çocukluk arkadaşıyla evleniyor,Kimisi aşık olup uzaklara,başkalarına yolluyor,kimiside varlığada yokluğada eyvallah çekiyor..
Bu benim fikrim,benim inancım tabii ama AŞK bir kere.. mantığı bana çok yerinde geliyor..
2. aşkım 3. aşkım diye bir şey yok.. Ve evet evlilikte aşk olamaz ,olmaz işte..
Ama tamamen klişeleşmiş bir deyimle "daha kalıcı olan SEVGİ" vardır. Kesinlikle karşı çıkanda olabilir."Ben evliyim ve aşığım" diyende..
O zaman ortaya "AŞK"tan ne anladığımıza bağlı gerçeği ortaya çıkıyor..
Bana göre aşk gecesi-gündüzü olmadan,gözü başka bir Dünya varlığını görmeden,gözlerini ondan alamayan,ağzından çıkacak her lafı ilahi bir şeymiş gibi bekleyen.. Kısacası masallarda olabilecek bir şeydir ehh haksızlık etmeyelim ilişkinin ilk 3-6 ayıda buna benzer geçebilir..
Ama ilişkinin devamı gelirse ve evlilik gerçekleşirse o artık AŞK olarak kalmaz.. He ölmezde bakın Bende ölür fikrine katılmıyorum..

Bu kadar yoğun duygular beslediğiniz kişiye artık daha oturmuş,sindirilmiş,kökleşmiş bir duygu beslersiniz. Bir 10-15 sene sonra gözlerine baktığınızda hala içiniz kıpır kıpır oluyorsa Dünya'daki nadir insanlardan birisiniz demektir..

Velhasıl bu konu çooooook su kaldırır :))
Ben bu kitabınıda beğendim tavsiye ederim.Özellikle Maura kadar pozitif olmayı çok isterdim.
Maura kimmi? E okuyun bakalım kopya çekmek yok ;)

Yorumlarınızı Bekliyorum ;)