27 Ağustos 2013 Salı

Sinema&Kitap Durağı: Tess Gerritsen "CERRAH".. Maxime Chattam "KÖTÜ RUH...

Sinema&Kitap Durağı: Tess Gerritsen "CERRAH".. Maxime Chattam "KÖTÜ RUH...: Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhabalar.Tatil dönüşü iki kitap birden ele alayım dedim. Belki biraz bencilce bir ifade olacak ama bu iki ...

Yorumlarınızı Bekliyorum ;)

18 Ağustos 2013 Pazar

Tess Gerritsen "CERRAH".. Maxime Chattam "KÖTÜ RUH"

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhabalar.Tatil dönüşü iki kitap birden ele alayım dedim. Belki biraz bencilce bir ifade olacak ama bu iki kitabı toplasam ancak bir şeyler çıkartabilirim gibi geldi bana :)
 Bilmiyorum Grange'ın kitaplarını okuduktan sonramı böyle oldum,yada ondan önce bu yazarları tanısaydım daha mı hoşuma giderdi... Karar veremedim..

Öncelikle Tess Gerritsen'le başlayayım.Kendisi dahiliye uzmanı iken mesleğini bırakıp yazarlığa ağırlık vermiş-miş,bir çok kitabı varsada ben Cerraha rastladım ve okudum.. Yanii bana kalsa hanımefendi bence hem işine hemde yazarlığa devam edebilirmiş. Yani ortada öyle olağanüstü bir üslup,kurgu,hayal gücü göremedim ben.
Gayet açık,basit,kolay yoldan anlatılan bir hikaye, Dünya üzerinde kendine ilham verecek Yunan mitolojisinden başka bir şey yokmuş gibi bir katil, ve  o kadar belirgin bir şekilde "kesin en yakınındaki katil çıkar" tezine aday bir figüran doktor falan filan..
Hem hikaye Chattam'ın kine benziyor diye hemde eğer basamaklandıracak olursam 4 yada 5'ten yukarı çıkamayacağı ( En tepede Grange var dersek) için beğenmedim,cezbetmedi,kendimden geçmedim yani :)



Gelelim Kötü Ruh'a.. Onu az önceki kitaptan da az beğendiğim için sona bıraktım...
Bu beyefendide hiç korkmadan otopsilere girmiş-miş,polislerle vakit geçirmiş-miş.. Canım sen kendin dahi polis hatta dedektif olsan belli ki hayal dünyanın sınırları belli,hiç olmazsa normal sınırlar ve tahmin edilebilir bir seviyede. O yüzden kitap çelişkiler,gariplikler ve bir yön kaybı içinde yüzüyor.
Mesela Diana madem asosyal yaşayan,erkeklerden ilgi görmeyi sevmeyen bir tip neden saç rengini değiştiriyor üstelikte bunu mavi gözlerini dahada vurguladığını anladığından beri yapıyor-muş ?
Yani kızın başına sırf bu asosyal yaşamaktan dolayı geliyor ne geldiyse oderece uzak bir kişilik karakteriyle çelişen böyle bir şeyi neden yapsın?
İki; bir kere adamın eline düşmüşsün, işte öldü sanılıyor yok ölmemiş olduğu anlaşılıyor falan nasıl biri olduğunu bildiğin halde elinden canını zor kurtardın ya.. Hangi akla hizmet kız onun inine tekrar tek başına ve SİLAHSIZ gidebiliyor??
 Vee en kritik soru kitabın  neredeyse ana kahramanıda ölüyorsa bu hikayeyi ölümsüz kılacak,akılda bırakacak geriye ne kalır? "Brolin eski sıkıcı hayatına geri döner" Yani değişen bişe yok bu kitap yazılmasa ,bu hikaye anlatılmasada olurdu :)

Mutlu son aşığı olduğumdan değil mesela beni benden alan KUJO kötü sonla bitiyor.Hemde beni gözlerimden su sızdıracak kadar kötü.. Ama sonuç: Kadınla erkeğin hayatları değişiyor,kişilikleri değişiyor.
Yani anlatılan hikaye aslında hala devam ediyor...

Velhasıl efendim Dilber hanımın dediği gibi "Heç Beğenmedim". Eğer görürde alırsanız fazla birşey beklemeyin.

Hele hele Maxime Chattam'ın Kitabının arkasında yazanla arasında fersah fersah fark var :)))

 "Fransa'nın artık yeni bir Jean-Christophe Grange'ı var"

Duyda İnanmaaa :))))






Yorumlarınızı Bekliyorum ;)