19 Ocak 2013 Cumartesi

Alcatraz' a elveda..Revolution'a devam şimdilik ;)



Kaç yaşlarındaydım hatırlamıyorum ama Alcatraz'la alakalı bir film izlemiştim böyle yaratıklı falan ondan beridir bu isim hep ilgimi çeker.
Geçenlerdede bu hapisaneyle ilgili bir dizi keşfettim ve sevinerekten "hayde izleyek :))" deyip oturdum ammma bir baktık dizi 13. bölümden sonra yayından kaldırılmış.Neden? reytinglerin düşük seyretmesinden dolayı.
Aslında hikaye güzel,fikir süper ama bana neyi eksikti diye soracak olursanız bağlantılar arkadaşlar bağlantılar...
Bir dizi başladıktan en az 2-3 bölüm sonra artık izleyenlerin bir şeyleri kavrayıp hikayeyi bir düzene sokmaları gerekiyor kafalarında.Dizinin sonunu keşfedecek kadar değil elbette ama en azından gidişatı anlamak lazım.
Bir anda okadar entrika dönüyor,olaylar o kadar üstüste geçiriliyorki kim kimdi? kimin nesiydi? bu buraya nezaman nasıl gelmişti kavrayamıyorsun..
Bu sorunun sürekli değişen farklı karakterler olduğunu söyleyeceğim ama ozaman bu sorunun Supernaturalde'de olması lazım her bölüm farklı bir hikaye gibi ilerliyor ama bana sorsanız ilk sezondaki oyuncuları başlarına gelenleri bile hatırlarım çünkü haklarında çok detaya girilmeden kısa ve akılda kalıcı bilgiler veriliyor.
24 dizisini içinde aynı şey geçerli.Hatta zamanında fena halde hayranı olduğum Heroes bile öyleydi..Di diyorum ama.. Yaa bir dizi nasıl böyle rus salatası kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ??
Ne kadar süper bir yapımdı ama öyle bir saçmalamaya başladıki korktum Amigo Kız kız kardeşim çıkacak diye :) O kadar dallanıp budaklandı yani :)

Revolutin içinde yayılan dedikodular fazla gitmeyeceği hakkında amma tam bir bilgim yok.
O da güzel bir fikir ama garip eksiklikleri var işte mesela amcanın davranışları hala çok asabi neden? arkadaş varmısın yokmusun birbirlerine zırt-pırt küsmeler,sonra hayatını kurtarmalar sonra yine küsmeler...
Annenin aileyi ne ara,neden ve nasıl terkettiğinin tam açıklanmaması.Babanın hikayesini tam anlatamadan ilk bölümde ölüvermesi..falan filan..

Ne kadar entrika okadar heyecan sanıyorlar ama insan gidişatını anlamadığı bir şeyi neden takip etsinki..
Mesela Arrow denen diziyi hiç beğenmedim okadar büyük bir kopukluk varki gözünü kör eder insanın..
Arkadaş 5 sene adada mahsur kalıyorda,ölmüyorda bırak ölmeyi Matrixe gidip dönmüş gibi dövüş ustası oluyorda,adaleti kendi sağlıyorda bilmem ne... Birde bunları yapan kaybolana kadar paraya para demeyen zengin zibidinin teki..
Burda olması gereken o kafada bir  insanın adada mahsur kalınca kafayı üşütmesi.. Makul olan bu
bence :))

 Neyse uzatmayayım . Yinede Revolution'ın toparlanmasını,fazla açılmamasını,garip akrabalık ilişkileri icat etmemesini umuyorum çünkü filmin konu güzel batırmadıkları sürece ;)

iyi geceler hepinize..
Yorumlarınızı Bekliyorum ;)

4 Ocak 2013 Cuma

Miss Little Sunshine... Benim Küçük Günışığım :)

Slmlar
Uzun bir aradan sonra ancak yazabiliyorum.Başlığını attığım film yeni değil evet ama izlediğimde çok beğendiğim için bahsetmek istedim. Vizyon tarihi 2007 Nisan olan filmde ilk bakışta klasik,sıradan sorunları olan tipik bir amerikan ailesi gibi görünüyor ve öylede :)
Acayip bir hayat felfesi olan ve herkesin bunu benimsemesini bekleyen baba,neredeyse hiç sinirlenmeyen ve yorulmayan sabırlı bir anne,savaş pilotu olmak dışında bir şey düşünmeyen ve olana kadar konuşmamak için yemin eden
bir ağabey,ilerlemiş yaşına rağmen çapkınlığından ve havailiğinden hiç bir şey kaybetmemiş ve fena halde başı uyuşturucuyla dertte olan bir dede ve aileye mecburi sebebplerden dolayı eklenmiş,eşcinsel sevgilisinin terk etmesinden dolayı intihara kalkışmış bir dayı :))
Aslında böyle sayınca baya eğlenceli birşeylerin çıkacağı az çok belli oluyor.Ha bu arada unutmadan tabiiki topluca,şirin ve son derece zeki,Miss Little Sunshine yarışmasına katılmak için sabırsızlanan Olive :)

Aile bir yandan mali sorunlarıyla uğraşırken bir yandan yanlız bırakılmaması gerekn bir dayıyla ilgilenmek zorunda kalıyorlar.Tam bu sırada kızları için gelen yarışma daveti onları az da olsa heyecanlandırıyor.Herkez kendi sorununu bir kenara bırakıp Olive için seferber oluyor ne oluyorsa yola çıktıktan sonra oluyor tabi...

Bu arada yarışmaya onu hazırlayan dedesinin şovunu aileden hiç kimse bilmiyor ve yarışmada öğrendiklerindeyse hepsi şok oluyor ;)

Bir çok sıkıntının arasında bir farklılık oluşturmak için çabalamaları güzelve acıklı  bir hikaye oluştursada filmin komedi dozu hiçde az değil ;)

Bu film sayesinde oscar almış olan Alan Arkin (dede) ve yanısıra katıldığı festivallerde otuzdan fazla ödül kazanmıştır.

Şimdiden iyi seyirler,keyifli dakikalar dilerim..
İyi geceler ;)


Yorumlarınızı Bekliyorum ;)